Позив угоститељима који пружају услуге смештаја у некатегорисаним угоститељским објектима да се евидентирају у Централни информациони систем у угоститељству и туризму (еТуриста)

Закључак општинског штаба за ванредне ситуације – препоручује се ношење заштитних маски и на отвореном простору
21. октобра 2020.
Период за нама: Ситуација релативно под контролом, од 15. октобра у Куршумлији само један пацијент позитиван на ковид
29. октобра 2020.

Позив угоститељима који пружају услуге смештаја у некатегорисаним угоститељским објектима да се евидентирају у Централни информациони систем у угоститељству и туризму (еТуриста)

Законом о угоститељству и Правилником којим се ближе уређује евиденција о угоститељским објектима који угоститељске услуге смештаја пружају у некатегорисаним објектима за смештај (као и категорисаним објектима домаће радиности), прописано је да угоститељи који пружају услуге смештаја имају обавезу да се пријаве код јединице локалне самоуправе на чијој територији пружају услуге смештаја ради евидентирања и уношења у Централни информациони систем у угоститељству и туризму (еТуриста).

Од 1. октобра 2020. године угоститељи ће искључиво и једино моћи путем Централног информационог система у угоститељству и туризму (еТуриста) да пријављују поред домаћих, и стране туристе и на тај начин испуњавају своју обавезу по Закону о странцима.

Такође, угоститељи и угоститељски објекти који не буду унети у Централни информациони систем у угоститељству и туризму (еТуриста) неће моћи учествовати у пројекту реализације ваучера за одмор у Републици Србији.

Од 1. октобра 2020. године еТуриста је једини извор података за Републички завод за статистику о туризму и угоститељству.

Позивају се сви угоститељи који пружају услуге смештаја у некатегорисаним угоститељским објектима на територији општине Куршумлија, да испуне своју законску обавезу и пријаве се ради евидентирања и уношења у Централни информациони систем у угоститељству и туризму (еТуриста).