Poziv ugostiteljima koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim ugostiteljskim objektima da se evidentiraju u Centralni informacioni sistem u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista)

Zaključak opštinskog štaba za vanredne situacije – preporučuje se nošenje zaštitnih maski i na otvorenom prostoru
21. oktobra 2020.
Period za nama: Situacija relativno pod kontrolom, od 15. oktobra u Kuršumliji samo jedan pacijent pozitivan na kovid
29. oktobra 2020.
Prikaži sve

Poziv ugostiteljima koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim ugostiteljskim objektima da se evidentiraju u Centralni informacioni sistem u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista)

Zakonom o ugostiteljstvu i Pravilnikom kojim se bliže uređuje evidencija o ugostiteljskim objektima koji ugostiteljske usluge smeštaja pružaju u nekategorisanim objektima za smeštaj (kao i kategorisanim objektima domaće radinosti), propisano je da ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja imaju obavezu da se prijave kod jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji pružaju usluge smeštaja radi evidentiranja i unošenja u Centralni informacioni sistem u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista).

Od 1. oktobra 2020. godine ugostitelji će isključivo i jedino moći putem Centralnog informacionog sistema u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista) da prijavljuju pored domaćih, i strane turiste i na taj način ispunjavaju svoju obavezu po Zakonu o strancima.

Takođe, ugostitelji i ugostiteljski objekti koji ne budu uneti u Centralni informacioni sistem u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista) neće moći učestvovati u projektu realizacije vaučera za odmor u Republici Srbiji.

Od 1. oktobra 2020. godine eTurista je jedini izvor podataka za Republički zavod za statistiku o turizmu i ugostiteljstvu.

Pozivaju se svi ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanim ugostiteljskim objektima na teritoriji opštine Kuršumlija, da ispune svoju zakonsku obavezu i prijave se radi evidentiranja i unošenja u Centralni informacioni sistem u ugostiteljstvu i turizmu (eTurista).