Председник општине Куршумлија Радољуб Видић примио вакцину у Луковској Бањи

Сећање на најмлађу жртву НАТО бомбардовања
12. априла 2021.
Резултати тестирања 12. априла: тестирано 34 лица, 3 пацијента позитивна на ковид
13. априла 2021.

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић примио вакцину у Луковској Бањи

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић примио је прву дозу Синофарм вакцине у Луковској бањи заједно са великим бројем мештана ове бање и околних села.

Тим поводом председник Видић истакао је да се вакцинација на територији куршумлијске општине одвија по плану, као и на терену и да је последње две недеље одзив наших суграђана све бољи.  Око 2500 лица је вакцинисано првом дозом, док је око 1500 другом, што је преко 4000 укупно вакцинисаних лица.

„Знамо да се у Куршумлији ради и имунизација нашег становништа са Косова и Метохије то је око 7 000, 8 000 доза вакцинисаних. Радује ме податак да су се скоро сви мештани Луковскe бањe пријавили за имунизацију, тако да сам из тог разлога и ја одлучио да баш овде примим вакцину. Апелујем на наше суграђaне да то учине у наступајућем периоду како би заштитили себе и своје најближе“ – рекао је председник Видић. Он је тим поводом обишао и најстарију суграђанку у Топлици бака Јелисаву Томић из куршумлиисјког села Сеоце која има 102 године и примила је другу дозу вакцине.

О актуелном попуштању мера председник Видић је истакао да ће као и до сада пратити препоруке и наредбе Кризног штаба, те да је евидентно је да се ситуација у Куршумлији полако смирује, подсећајући да је у једном моменту наша општина имала  велики број заражених лица. Епидемиолошка ситиација се полако нормализује што показују званични подаци  Дома здравља у Куршумлији.

Горан Стевановић председник МЗ Луковска бања, тим поводом истакао је да вакцинација протиче веома добро и да је од велике важности што се иста одвија у амбуланти која припада Дому здравља Куршумлија. Обзиром да нема аутобуских линија и да је веома тешко да се оде на вакцинацију у Куршумлији, екипе Дома здравља обилазе сва села и они који се нису пријавили имају ту могућност да се вакцинишу.  Међу вакцинисаним мештанима је и велики број и младих људи који су изразили жељу да приме вакцину како би заштитили своје породице, сараднике и госте обзиром да већина њих ради у хотелима ове бање. Стевановић је том приликом поручио  да је потребно да се сви вакцинишемо како бисмо се вратили нормалном начину живота.