Председник Видић обишао завршне радове у оквиру прве фазе реконструкције Основне школе ”Милоје Закић” у Куршумлији

Управљање имовином и модерни алати
15. фебруара 2017.
Амбасадор Јапана посећује ОШ “Дринка Павловић” у Куршумлији
17. фебруара 2017.

Председник Видић обишао завршне радове у оквиру прве фазе реконструкције Основне школе ”Милоје Закић” у Куршумлији

Председник Општине Куршумлија – Радољуб Видић обишао је завршне радове у оквиру прве фазе реконструкције Основне школе “Милоје Закић” у Куршумлији, где је том приликом истакао је да је ово почетак реализације већ дуго најављиваних активности.

У сарадњи са Европским Прогресом завршени су радови у оквиру прве фазе обнове ОШ ”Милоје Закић”, који се односе на замену старих и дрвених прозора у учионичком блоку. Када временске прилике буду дозволиле наставиће се са уређењем фасаде као и заменом кровног покривача који је у веома лошем стању.

Средства за ову намену обезбеђена су преко Европског ПРОГРЕС – а у износу од 100.000 евра, док ће из буџета општине бити издвојено 85.000 евра. Са Канцеларијом за јавна улагања Владе Републике Србије договорено је и уређење преосталог дела, тако да ће у наступајућем периоду цела школа бити комплетно сређена са потпуно другачијим изгледом. У плану је да се заједно са руководством школе која је дислоцирна из Подујева, аплицира код Канцеларије за Косово и Метохију како би се обезбедила неопходна новчана средства и уредио цео школски комплекс.

Председник Видић додао је да је поменуту реконструкцију требало одрадити много раније, наглашавајући да од 1981. године, када је и саграђена школа није било значајнијих улагања у ову образовну установу, те да ученици и запослени заслужују боље услове за рад и образовање. О стању школа на терену он је истакао да ће се посебна пажња усмерити на уређење мокрих чворова и тоалета у Жучу, Луковској Бањи, Грабовници и Рачи.

Директор Основне школе ”Милоје Закић” – Радица Јовић, рекла је да су зимски распуст искористили на прави начин за радове на замени старих и дотрајалих прозора, како се не би реметио наставни процес. У блиској будућности планира се реконструкција мокрих чворова, као и наставак друге фазе уређења административног дела школе.

“Велику захвалност дугујемо локалној самоуправи на разумевању и подршци, медијима као и свима који су препознали наше жеље и потребе да ученицима и запосленима омогућимо боље услове за рад, креативну наставу и безбрижно детињство”. Поводом почетка другог полугођа Јовићева је апеловала на децу и одрасле да се са посебном пажњом односе према простору у којем се образују и раде што важи и за садашње и за будуће генерације.