Пријем код председника општине, потписивање тројног уговора о реализацији мера енергетске ефикасности

Представа за најмлађе “Мики Маус и новогодишњи хаос” 24. децембра на платоу испред амфитеатра
16. децембра 2021.
У Куршумлији основан Гимнастички клуб “Стефан Немања”
17. децембра 2021.

Пријем код председника општине, потписивање тројног уговора о реализацији мера енергетске ефикасности

Данас је у канцеларији председника општине Куршумлија уприличен пријем за један број корисника бесповратних средстава за спровођење мера енергетске санације по јавном позиву за суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама и стамбеним објектима на територији општинe Куршумлија за 2021. годину.

Општинско веће општине Куршумлија је дана 13.12.2021. године донело Одлуку  о додели бесповратних средстава крајњим корисницима за спровођење мера енергетске санације бр. II-02-107/2021-19 на основу које су иста додељена крајњим корисницима и то за меру бр. 1 – Уградња и набавка материјала за  термичку изолацију зидова, крова, таваница и осталих делова термичког омотача према негрејаном простору породичних кућа и станова – 2 корисника, меру бр. 3 – замена (набавка са уградњом) спољних прозора и врата и других транспарентних елемената термичког омотача са одговарајућим термичким својствима према негрејаним просторијама, на породичним кућама и становима, са пратећим грађевинским радовима – 32 корисника и меру бр. 5 – Набавка и инсталацијa котлова, на природни гас и/или биомасу (дрвни пелет, брикет, сечка), грејачa простора за породичне куће – 7 корисника, укупно 41 корисник за све три мере.

Овом приликом потписани су тројни уговори између: Општине Куршумлија коју заступа председник општине Војимир Чарапић, директних корисника – извођача радова и крајњих корисника – лица која су остварила право на субвенције.

Тиме се ушло у завршну фазу – само извођење радова на објектима грађана који су конкурисали за мере енергетске санације што представља значајан корак ка уштеди енергије и постизању енергетске ефикасности на тим објектима. Радови ће трајати најкасније до 2. маја 2022. године а након тога ће извештај о извршењу мера бити поднет Министарство рударства и енергетике – Сектор за енергетску ефикасност и топлане.

По речима представника Светске банке који су недавно били у посети општини Куршумлија и у наредним годинама ће бити расписани слични конкурси, тако да грађани Куршумлије, након успешне реализације овог, могу да очекују још оваквих конкурса како би се стање енергетске ефикасности објеката довело на још већи ниво.