Промоција Куршумлије на Београдском манифесту 2018.

Седам бендова у такмичарском делу Гитаријаде
1. јуна 2018.
Промотивна кампања „Види Србију – које моменте ћеш памтити овог лета?”
2. јуна 2018.

Промоција Куршумлије на Београдском манифесту 2018.

Туристичка организација општине Куршумлија је на креативан и динамичан начин представила најлепша обележја општине на 4. Београдском манифесту који је одржан на Калемегдану, од 25-27. маја.

Посетиоци Београдског манифеста могли су да се упознају са туристичком понудом Куршумлије и других општина и градова у Србији и Републици Српској.

Туристичка организација Куршумлија успела је да дочара део атмосфере са најзанимљивијих туристичких локација и манифестација које туристи могу да посете у Куршумлији током туристичке сезонe.

Ове године Куршумлија обележава “850 година БЕЛЕ ЦРКВЕ” тако да је фокус представљања на овом фестивалу био промоција великог јубилеја. Промоција Куршумлије на оваквим фестивалима је важан предуслов, нарочито у фази промоције манифестација попут “Куршумлијске гитаријаде”, “Малинијаде” и “Културног лета”.

Свечаном отварању присуствовао је и Председник општине Куршумлија Радољуб Видић. Председник Видић је обишао фестивал и штанд ТО општине Куршумлија, и истакао задовољство што Куршумлија ове године има богатију понуду Манифестација које су презентоване на овом фестивалу, и подсетио да је Куршумлија туристичка општина и да га радује све веће интересовање иностраних туриста за наше туристичке атракције.

Организатор фестивала Љиљана Вукотић је навела да је прошле године на фестивалу било 90.000 посетилаца а ове године тај број је надмашен са чак 130.000 посетилаца.

На манифесту је владало велико интересовање посетилаца за штанд Туристичке организације Куршумлија и туристичку понуду током летње туристичке сезоне, а највеће интересовање је било за Ђавољу варош и аранжмане у Пролом и Луковској бањи.” – истакла је Јасмина Савић, вд директора Туристичке организације општине Куршумлија.

Не централној бини фестивала у оквиру културно-уметничког програма ове манифестације наступили су чланови ОКУД “Бата Лачковић” из Куршумлије. Такође, као вид промоције Куршумлијске гитаријаде, која се одржава 20. и 21. јула 2018. године, у вечерњем програму наступио је бенд “Невреме” који је окупио и одушевио велики број посетилаца.

Током три дана на Београдском манифесту у десет фестивалских зона и на пет програмских бина посетиоци су уживали у богатим програмима – забава за децу, плесни перформанси, филмске пројекције, концерти, атракције, туризам, култура, здравље, едукација, промоције, јахање коња, дегустације пива, вина и укуса Србије.

У Калемегданском парку своје лепоте, културно-историјско и гастрономско богатство поред Куршумлије представило је преко 60 општина из Србије. Своју понуду представиле су и земље из региона: Црна Гора, Словенија, као и Република Српска, која је ове године била партнер фестивала.