Радни састанак општинског руководства са представницима немачког ГИЗ-а у Куршумлији

Радници куршумлијског комуналног предузећа изводе радове у улици Стевана Синђелића
4. априла 2017.
Реконструкција водоводне мреже у центру града од понедељка
6. априла 2017.

Радни састанак општинског руководства са представницима немачког ГИЗ-а у Куршумлији

У кабинету председника општине Куршумлија у оквиру евалуације пројекта немачко-српске развојне сарадње “Управљање отпадом и отпадним водама у општинама – IMPACT” који спроводи ГИЗ, организована је радна посета општини Куршумлија као једној од пет пилот општина у којој се заједнички реализују пројектне активности.

Тим поводом, одржан је радни састанак којем су присуствовали чланови комисије за евалуацију: Керстин Барк и Барбаре Оелз, председник општине Куршумлија – Радољуб Видић, директор ЈПКД “Топлица” – Војимир Чарапић као и општински пројектни тим у циљу оцењивања досадашњих резултата сарадње као и дефинисање приоритета за наступајући период.

Том приликом дефинисано је да је поменути пројекат од изузетног значаја за куршумлијску општину у циљу јачања капацитета локалне самоуправе, ефикасности рада комуналног предузећа и подизања свести грађана. Након радног дела састанка чланови комисије упознали су са пилот пројектом примарне селекције отпада и компостирања на самом терену. Представници комуналног предузећа заједно са члановима комисије обишли су локације рециклажних острва, где су имали прилику да се упознају са начином раздвајања отпада за рециклажу као и иницијативом за увођење кућног компостирања у општини Куршумлија.