Састанак Управног одбора Европског ПРОГРЕСа у Пролом Бањи

Обавештење о измиривању пореског дуга и репрограму
12. маја 2017.
Обележено 36. година Основне школе „Милоје Закић“ у Куршумлији
16. маја 2017.

Састанак Управног одбора Европског ПРОГРЕСа у Пролом Бањи

Једанаести састанак Управног одбора развојног програма Европски ПРОГРЕС биће одржан у уторак, 16. маја 2017. године, са почетком у 13.30 часова, у Пролом бањи, у хотелу Радан.

Састанку ће присуствовати директорка Швајцарске канцеларије за сарадњу, Урсула Лојбли, а чланови Управног одбора ће се упознати са резултатима које је Програм остварио у претходном тромесечју и разматраће приоритете у завршној фази спровођења.

Европска унија и Влада Швајцарске су преко Европског ПРОГРЕСа подржале 248 пројеката који доприносе друштвеном и економском развоју 34 локалне самоуправе на југоистоку и југозападу Србије, а 136 пројеката је већ завршено.

У раду састанка којим председава Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, учествоваће представници релевантних министарстава, 34 општине обуваћене програмом Европски ПРОГРЕС, представници развојних агенција и пројеката, цивилног друштва, донатори – представници Европске уније и Владе Швајцарске.

Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге – УНОПС, као извршни партнер, има секретарску улогу Одбора.

Спровођење Европског ПРОГРЕСа, програма који доприноси одрживом развоју јужне и југозападне Србије, Европска унија и Влада Швајцарске подржавају са укупно 24,46 милиона евра. Програм има за циљ да ојача локалну администрацију, створи повољније окружење за развој инфраструктуре и привреде као и побољшање спровођења политика у области социјалне инклузије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге УНОПС.

У програм Европски ПРОГРЕС су укључене 34 локалне самоуправе – Нови Пазар, Ивањица, Нова Варош, Прибој, Пријепоље, Рашка, Сјеница и Тутин на југозападу Србије, као и Прокупље, Блаце, Житорађа, Куршумлија, Лесковац, Бојник, Власотинце, Лебане, Медвеђа, Црна Трава, Врање, Босилеград, Бујановац, Владичин Хан, Прешево, Сурдулица, Трговиште, Брус, Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Сврљиг, Бабушница, Бела Паланка и Књажевац на југоистоку земље.