Спортске игре младих по шести пут у Куршумлији

Спортске игре младих долазе у Куршумлију 22.маја. Ово ће бити шеста година како је Куршумлија део породице игара, и осма година како се игре одржавају у Србији.

Такмичење ће се одржати у атрактивнијем формату за младе спортисте и подељено је на нивое – квалификациона, градска, регионална (турнирска) и државна, у сарадњи са партнером Игара – Савезом за школски спорт Србије.

Савез за школски спорт, Спортски савез, као и Спортски центар Куршумлија и ове године ће се потрудити да обезбеде најбоље услове како би омладина из целог Топличког округа имала најбоље такмичарске услове.

У Куршумлији ће се одржати такмичења у малом фудбалу, баскету, између две ватре, одбојци (женској) и атлетици.

Систем такмичења је ове сезоне измењен и неће сви спортови бити на градском такмичењу, па ће тако шах, стони тенис, тенис, рукомет, мушка одбојка и одбојка на песку имати посебно турнирско такмичење у четири регионална центра у Србији.

Као и претходних година победници са државног финала избориће пласман на регионално, међународно, финале у Сплиту.

Спортске игре младих прошле године биле су једино спортско такмичење у Европи, које је упркос тешкој епидемиолошкој ситуацији, одржано од почетка до краја, укључујући и регионално финале у Сарајеву, а организатори верују да ће ове године бити лакше и да ће ситуација са корона вирусом бити повољнија.

Спортске игре младих у Србији одржавају се под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића, уз подршку Владе Србије, министарства омладине и спорта и министарства просвете и технолошког развоја.

Од оснивања до данас на Спортским играма младих учествовало је више од два милиона школараца, на свим нивоима такмичења, као и осталим активностима а у све три земље, за децу је све потпуно бесплатно. Вредност пројекта Игара препознале су многе институције и бројни угледни појединци из спортског, културног и јавног живота региона и Европе, а посебну подршку СИМ-овцима пружају амбасадори Игара: Немања Матић, Лука Модрић, Александер Чеферин, Миралем Пјанић, Един Џеко, Никола и Лука Карабатић, Јоханес Хан, Предраг Мијатовић, Карл-Хајнц Румениге и многи други.