Свечано отварање новоизграђеног “Павлининог моста” у Куршумлијској Бањи

Позив за достављање предлога за доделу Светосавске повеље
10. јануара 2020.
Јавни конкурс за финансирање програма од јавног интереса удружења грађана за 2020. годину
13. јануара 2020.

Свечано отварање новоизграђеног “Павлининог моста” у Куршумлијској Бањи

Свечано отварање новоизграђеног “Павлининог моста” уприличено је за четвртак 16. јануара у 13:00 часова у Куршумлијској Бањи.

Након окупљања испред локалне школе која се налази на путу ка селу Врело у Куршумлијској Бањи, планиран је заједнички одлазак до моста и свечано отварање.

Овај мост сада спаја обале Бањске реке и олакшава живот 500 житеља седам села повезујући их са Куршумлијском Бањом. Мештани никада до сада нису имали мост и били су одсечени од света у зимском периоду. Да би стигли до првих продавница, апотека и лекарске помоћи, морали су да се сналазе и прелазе пешке набујалу реку и у најтежим временским условима.

Мост је изграђен захваљујући госпођи Анки Јакшић Ерне из Сједињених Америчких Држава, која је донирала Фондацији Ана и Владе Дивац 30.000 долара за изградњу моста преко Бањске реке.

Свечаном отварању моста присуствоваће директорка Фондације Ана и Владе Дивац, Ана Кошел, председник општине Куршумлија, Радољуб Видић и председник месне заједне Куршумлијска Бања, Страхиња Симоновић, локални херој поштар Филип Филиповић који свакодневно помаже сва домаћинства, као и становници због којих је мост изграђен.