Туристичка организација општине Куршумлија освојила награду на Фестивалу „Кофер слова“

Канцеларија за младе Општине Куршумлија добија ново рухо
13. октобра 2016.
Обавештење за интерно расељена лица
20. октобра 2016.

Туристичка организација општине Куршумлија освојила награду на Фестивалу „Кофер слова“

На 12 Међународном Фестивалу туристичких публикација „Кофер слова“ који је одржан у Крушевцу 14. и 15. октобра 2016. Туристичка организација општине Куршумлија освојила је Трећу награду у категорији вишелисна туристичка публикација до 50 страна.

kofer-slova-2016-1

У такмичарском делу фестивала било је укупно девет категорија и то: једнолисна туристичка публикација, вишелисна туристичка публикација до 50 страница, вишелисна туристичка публикација са више од 50 страница, монографија градова и општина, допунски промотивни материјал (кесе, блокови, фасцикле, беџеви, качкети и слични производи), туристчка мапа, најоригиналнија туристичка публикација, аудио-видео публикација и најбољи wеб сајт.

Критеријуми за доделу награда били су промоција и унапређење туристичких потенцијала, истицање аутентичности регије кроз публикацију, квалитет и оригиналност садржаја и фотографија, као и квалитет штампе.

kofer-slova-2016-2

“Туристичко-привредна публикација Куршумлија, има 48 страна и опсежно су представљени туристички потенцијали општине, као и друштвено – привредни живот наше општине. Посебно је истакнута аутентичност општине која се огледа у „трилингу“ лековитих бања, и чудесним земљаним фигурама у Ђавољој Вароши. Публикација обухвата тројезично издање (српско-руско-енглеско). Публикација нас води кроз богату туристичку понуду општине уз занимљиву причу. Текст прате бројне фотографије и кадрови који ће побудити у вама размишљање о креативности природе и жељу за „живом“ сликом.” – истиче Иван Ковачевић, директор Туристичке организације општине Куршумлије.

На овогодишњи Фестивал пријавило се преко 50 туристичких организација из Србије, а и неколико туристичких организација из региона. Поред такмичарског Фестивал туристичких публикација имао је и изложбени карактер, а Туристичка организација Куршумлије имала је запажено учешће.