Ванредна ситуација и у месним заједницaма Добри До, Дегрмен Мердаре и Пролом

Туристичка организација општине Куршумлија учествује на “Београдском Манифесту” од 25. до 27. маја на Калемегдану
24. маја 2018.
Седам бендова у такмичарском делу Гитаријаде
1. јуна 2018.

Ванредна ситуација и у месним заједницaма Добри До, Дегрмен Мердаре и Пролом

Ванредна ситуација и у месним заједницaма Добри До, Дегрмен Мердаре и Пролом

У среду 23. маја у кабинету председника општине одржана је ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације општине Куршумлија, којом је председавао Командант штаба – Радољуб Видић. Поменутој седници присуствовали су и чланови штаба: Мишко Кеча, начелник Топличког округа Милан Аранђеловић, председник Окружног штаба за ванредне ситуације Зоран Ристић, заменик председника општине Небојша Јовић, директор Комуналног предузећа – Војимир Чарапић, директор Електродистрибуције Милан Ђурђевић, директор Јавног предузећа за уређење градског грађевинског земљишта Родољуб Стојчић, Миланка Јанковић представник Симпо Шик-а, Драган Мијајловић ДОО “Јужна Морава 2 Ниш” као и представници Општинске управе.

На поменутој седници детаљно је разматрано новонастало стање на територији куршумлијске општине услед обилних падавина које је нашу општину захватило последњих дана, те је на предлог Општинског штаба за ванредне ситуције општине Куршумлија председник Видић донео Одлуку да се проглашена ванредна ситуација на делу територије општине Куршумлија од 7. маја ове године, у Месним заједницама Рача и Иван Кула прошири и на подручја месних заједница : Добро До, Мердаре, Дегрмен и Пролом.

Том приликом, председник Видић, нагласио је да је незапамћено невреме захватило овај куршумлијски крај, те да је велика количина воде највеће штете нанела на локалним и некатегорисаним путевима који воде ка планинским селима. Буични потоци упропастили су све оно што је санирано у протеклих пар дана и ниједан пропуст није издржао. Он је нагласио да је штета огромна, те да се не зна тачно колика је.

“Сами сигурно нећемо моћи да издржимо, ни што се механизације тиче, ни финансијских средстава. Општинске комисије наредних дана наставиће процену штета, како на путевима и објектима, тако и на пољопривредним културама, које су у близини потока и реке Косанице страдали у потпуности, а Извештаје о процени штете упутићемо Влади Републике Србије”, рекао је председник Видић.

Обилне падавине извале су и бројна клизишта, тако да се, туристима који се крећу ка Ђавољој Вароши, препоручује опрезна вожња.

Последице невремена у Куршумлији (галерија слика)