Изабрано најбоље ликовно решење за осликавање мурала у центру Куршумлије

Већници општине Куршумлија усвојили предлог Одлуке o буџету за наредну годину
23. децембра 2017.
Новогодишња честитка председника општине Куршумлија
29. децембра 2017.

Изабрано најбоље ликовно решење за осликавање мурала у центру Куршумлије

Поводом расписаног конкурса за израду ликовног решења за осликавање два велика мурала у центру Куршумлије, чиме би се трајно обележила 850 – годишњица изградње првих Немањиних задужбина, изабрано је најбоље идејно решење.

Светозар Пандуровић – академски сликар из Београда победник је наградног конкурса, који су расписале Општина Куршумлија и Народна библиотека, коме је припала новчана награда од 50.000 динара.

Друго место и 30.000 динара освојио је сликар Немања Лазаревић, док је треће место и новчану награду од 20 хиљаде динара, добио Љубисав Рачић сликар из Куршумлије.

Чланови жирија, пред којима је био тежак задатак, да од пристиглих радова, према пропозицијама конкурса, одаберу најбоље су: доц. др Дејан Милосављевић – професор Академије СПЦ за уметност и консервацију, Милош Јанковић – помоћник за информисање и медије Министарства културе и информисања , вд директора Народне библиотеке – Небојша Гашић и председник општине Куршумлија – Радољуб Видић.

Директор Народне библиотеке, Небојша Гашић, нагласио је да ће на овим муралима бити приказане две ктиторске фигуре Стефана Немање, како би се историјском идентитету Куршумлије придружило Немањино наслеђе и слава, а Немањино име буде једна од првих асоцијација када се спомене наш град.