Изађи ми на теглу и у Куршумлији

ЈПКД Топлица богатије за још једну грађевинску машину – ровокопач
2. октобра 2017.
ЈПКД Топлица – изградња потпорних зидова у Мачковцу
5. октобра 2017.

Изађи ми на теглу и у Куршумлији

На градском платоу, у центру Куршумлије, Туристичка организација у сарадњи са асоцијацијом „Башта Машта“ из Београда, организовала је по први пут манифестацију „Изађи ми на теглу“, која је караванског типа и већ четири године обилази градове широм Србије.

Такмичарима су били обезбеђени сви потребни услови за учешће: наткривени штандови, столови и столице, пећи за печење паприке и припрему ајвара, дрва, тегле, свежа паприка у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, уље, шећер и со.

Званични део програма отворили су Љиљана Вукотић и Вук Росандић. Присутне такмичаре поздравио је и председник општине Куршумлија – Радољуб Видић.

За све посетиоце манифестације обезбеђен је богат културно – уметнички програм, а за три првопласиране екипе вредне награде.

Укупно се такмичило једанаест екипа: Бакин ајвар, Краљице ајвара, III/3, Natural Food, Hot Papers, Пријатељи, Комшијски ајвар, Паклени кувари IV/3, Заврзлама, Феферони и Ајварко.

Првопласиране очекује шпорет „Смедеревац“ и директан пласман у велико финале, које 14. октобра, у Сокобањи, окупља победнике из свих градова.

Овог пута жири у саставу: Марко Милојевић – кувар АД „Планинка“, Сузана Вељовић – технолог и Арсеније Тодоровић из Канцеларије за пољопривреду и рурални развој, имали су тежак задатак да одаберу најбоље, наглашавајући да су биле у питању нијансе и да су сви такмичари одлични.

Прво место припало је мешовитој екипи „Пријатељи“, из Куршумлије и Блаца, друго место освојила је екипа „Паклени кувари“ (ученици IV/3 Економске школе из Куршумлије), а треће екипа „Бакин ајвар“.

Победници манифестације – Милосава Николић из Куршумлије, Слађана и Миливоје Чолић из Блаца, презадовољни организацијом, истакли су да ће дати све од себе у финалу.