ЈПКД Топлица – набавка специјалног возила за пробијање канализације

Спортски центар “Куршумлија” вас позива на Радничке спортске игре
9. фебруара 2019.
Зимски распуст продужен до 24. фебруара
15. фебруара 2019.

ЈПКД Топлица – набавка специјалног возила за пробијање канализације

ЈПКД “Топлица“ је купило ново возило, камион Даф са надоградњом за пробијање канализације. Вредност набављеног возила је 11.014.272,00 динара.

Возило је било неопходно за одржавање и нормално функционисање канализационе мреже. Капацитет цистерне је пет кубних метара воде а максималан притисак на млазницама 170 бара што је довољно за пробијање и испирање цеви ширине Φ 600 мм.

Ово је иначе девето набављено возило комуналног предузећа у последњих шест година а њихова укупна вредност изности 66.916.251,80 динара или 80.299.502,16 динара са ПДВ-ом.

Набављена су пет специјалних возила за вршење комуналних услуга и то два смећара, ауточистилица, погребно возило и сада пробијалац. Поред специјалних, набављена су и возила за вршење грађевинских радова од којих комунално предузеће остварује велике приходе а то су два ровокопача, трактор и камион троосовинац, који осим за грађевинске послове служе и за послове зимског одржавања.

Ранији возни парк су чинила возила просечне старости 30 и више година која су већином била нерегистрована и технички неисправна. Нека од тих возила ЈПКД “Топлица” је успела да ремонтује и оспособи за поновну употребу за шта је такође издвојено доста средстава.

Према речима директора овог јавног предузећа Војимира Чарапића, за ову годину предвиђена је и набавка једног “путарца” за превоз радника и алата у хитним интервенцијама као и једног теренског возила. У овој години се такође очекује и асфалтирање целог платоа возног парка, осим једног дела где је у плану израда надстрешнице за возила и депоновање грађевинског материјала, разне опреме и прикључних машина.