Снег није изненадио ЈПКД “Топлица”

Пливање за Богојављенски крст
16. јануара 2017.
Отказано пливање за часни крст у Куршумлији
18. јануара 2017.

Снег није изненадио ЈПКД “Топлица”

ЈПКД “Топлица” спремно је дочекала падавине снега које су и више него честе у протеклих двадесетак дана на територији општине Куршумлија. Радне машине, камиони и трактори, били су ангажовани током читавог дана како би се што пре и на најбољи могући начин, путни правци начинили проходним.

Приоритетни и категорисани путни правци као и пешачке стазе, дефинисани Планом и програмом зимског одржавања који је усвојен од стране Скупштине општине Куршумлија, путеви до заселака у селима, очишћени су и начињени проходним за возила и грађане.

Такође, било је и хитних налога за чишћење од стране Дома здравља за угрожене тешке болеснике, како би им се омогућило адекватно лечење. Ипак, било је и злоупотреба од стране грађана који су директно пријављивали хитне случајеве за које се касније испоставило да то нису.

Хладно време и јак мраз, изазвали су и алармантно стање које је наступило због смрзавања водоводних и канализационих цеви на главној водоводној и канализационој мрежи и на водоводним мрежама ка корисницима. Међутим, радна група ЈПКД “Топлица” је у протеклих двадесетак дана успела да реши преко 150 пријављених случајева ове природе.

“Овим путем молимо грађане за разумевање и стрпљење уколико пут до њих није очишћен због разуђености и конфигурације терена куршумлијске општине. Настојаћемо да несебичним ангажовањем грађанима омогућимо сигурно кретање” – поручују грађанима надлежни из ЈПКД “Топлица”.