Куршумлија међу шест општина које су добиле средства за успостављање савременог једношалтерског система

Обавештење грађанима да је отпочео рад на припреми прописа које доноси Скупштина општине
22. новембра 2019.
Председник Видић угостио куршумлијску “Краљицу ајвара”
27. новембра 2019.

Куршумлија међу шест општина које су добиле средства за успостављање савременог једношалтерског система

Председници још шест општина у Србији потписали су уговоре о додели средстава за успостављање Јединственог управног места – једног шалтера на којем ће грађани моћи да обаве више ствари истовремено.

Тако је настављен пилот пројекат из прошле године у оквиру којег је опредељен новац за осам локалних самоуправа, а средства у укупном износу од 45 милиона динара сада су добиле и општине Куршумлија, Стара Пазова, Ужице, Горњи Милановац, Власотинце и Рача.

Потписивању уговора присуствовао је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић који је рекао да се пројекат спроводи са циљем да грађани не морају да обилазе разне институције да би прикупили податке потребне за остваривање одређених права, већ да то могу да ураде у најкраћем могућем року на једном месту.

“Желимо да јединствено управно место буде веза грађана са свим органима у прикупљању докумената за остваривање права на дечији додатак, бесплатан вртић, накнаду за породиље, легализацију објеката, податке везане за матичне књиге”, казао је Ружић.