Куршумлијски градски трг званично предат грађанима на употребу

Од 19 тестираних лица нема позитивних на корона вирус, два пацијента излечена
13. маја 2020.
Спортски центар Куршумлија обавештава јавност да почиње са радом теретана и фитнес
14. маја 2020.

Куршумлијски градски трг званично предат грађанима на употребу

Званичном отварању градског трга у центру Куршумлије су присуствовали председник општине Куршумлија Радољуб Видић, представници извођача радова, фирма Бетон-стил из Александроваца, представници јавних предузећа и грађани који су се затекли на тргу.

Тим поводом председник општине Куршумлија Радољуб Видић рекао је да је завршена прва фаза уређења центра града, истакавши да је у протеклом периоду реконструисана улица Палих бораца као и прва фаза уређења центра града који је сада модеран трг у Куршумлији. Преостало је да се заврше радови на уређењу фонтане и реконструкција улице Вука Караџића која је била у плану за ову годину али ће због смањења прилива новца у буџет и епидемије корона вируса највероватније бити реконструисана следеће године. На тргу је изграђена и летња позорница за младе који ће уживати у овом делу парка и дечји мобилијар за наше најмлађе суграђане.

“У протеклом периоду посебну пажњу смо усмерили на уређење центра града, завршена је прва фаза уређења градског парка, где су радови започети октобра прошле године, у потпуности финансирани из буџета општине у вредности од 32 милиона динара, тако да  је центар града сада добио ново рухо и изгледа атрактивно и модерно”, рекао је председник Видић на отварању.

Он је позвао све грађене да максимално уживају у новом амбијенту, али и да га чувају истовремено, додајући да улица Вука Караџића неће бити отворена за саобраћај, и да ће њено комплетно уређење употпунити пешачку зону.

Због све популарније туристичке понуде у наступајућем периоду компанија АД ”Планинка” реконструисаће  и најстарију зграду у граду хотел “Европа”, а ове године уговорени су и послови који се односе на  комплетну реконструкцију биоскопа који ће уједно бити и Културни центар. Поменута реконструкција финансираће се средствима из Европских фондова и Министрства за државну управу и локалну самоуправу Републике Србије, а све у циљу квалитетнијег и бољег живота младих који ће моћи да уживају у новом простору прилагођеном за одржавање концерата, представа и музичких радионица.