Куршумлијски шампиони допутовали из Сплита

Еxпо Ниш 2017- Сајам привреде и предузетништва
23. августа 2017.
Промоција романа Миодрага Стојковића: „Црничани“
28. августа 2017.

Куршумлијски шампиони допутовали из Сплита

У среду 23. августа из Сплита пристигли су наши “Златни Атомски Мрави”, који су освојили прво место, победивши Босну и Херцеговину и Хрватску.

Бројни суграђани дочекали су наше малишане, приредивши им право градско славље. Присутне је поздравио председник општине Куршумлија – Радољуб Видић, посебно наше мале спортисте, који су остварили изванредан резултат и достојанствено представили наш град. То је плод само њиховог рада и труда, уз велику подршку тренера Душана Кече, како је истакао председник и пожелео да и у наредном школовању буду тако успешни, уз позив да на Дан Градске славе посете општину Куршумлија, где их очекују вредне награде за постигнуте резултате.

Тренер Душан Кеча није скривао емоције. На самом почетку захвалио се родитељима и свим Куршумличанима на изванредном дочеку. Како је нагласио – „Спортске игре младих 2017.“ завршене су пре два дана у Сплиту, где је ове године учествовало преко 160.000 деца из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. То је једина организација која је игру „Између две ватре“ уврстила у спорт, где деца могу да се такмиче најпре на градском, затим на републичком и на крају на међународном нивоу. „Атомски мрави“ су почели као секција Основне школе „Дринка Павловић“, а потом су добили и појачање из Основне школе „Милоје Закић“, па су тако постали градска екипа. Тренирали су целе године и упорно вежбали и током летњег распуста.

„Атомски мрави“ су: Павле Милојевић, Лара Радосављевић, Арсеније Смиљковић, Теодора Стевић, Лазар Веселиновић, Владица Новаковић, Вукашин Симовић, Војин Вукашиновић и Александар Несторовић.

Куршумлијски шампиони са својим тренером захваљују Савезу за школски спорт Куршумлија, Општини Куршумлија, свим ученицима, њиховим учитељима и наставницима, који су узели учешће у играма, а нарочито учитељицама из чијих одељења су изабрани играчи, директорима основних школа, председнику општине Куршумлија, Спортском центру, медијским покровитељима, ЖОК “Куршумлија”, Удружењу пензионера, свим другарима који су учествовали у турниру, пријатељима из Хрватске, родитељима, представницима Канцеларије за младе и свима који су их бодрили.