Куршумлијски већници усвојили предлог Одлуке о допунском буџету општине Куршумлија – Ребаланс I

Јавна презентација Урбанистичког пројекта за изградњу минихидроелектране МХЕ ”ЗЕБИЦА 2”
29. јуна 2017.
Изградња још једног потпорног зида у Микуљани
3. јула 2017.

Куршумлијски већници усвојили предлог Одлуке о допунском буџету општине Куршумлија – Ребаланс I

У петак 30. јуна у кабинету председника општине одржана је девета седница Општинског већа општине Куршумлија у овој години којом је председавао председник већа – Радољуб Видић.

На дневном реду нашло се 15 тачака о којима су куршумлијски већници детаљно разматрали. Најважнију тачку дневног реда која се односила на предлог Одлуке о допунском буџету општине Куршумлија за 2017. годину – Ребаланс I, детаљно је образложио заменик председника општине – Небојша Јовић, истакавши том приликом да је овом одлуком извршена прерасподела вишка прихода из 2016. године, и да буџет општине Куршумлија за 2017. годину износи 796.129.000,00 динара што представља увећање од 25 милона динара.

Јовић је додао да битнијих измена на расходној страни поменуте одлуке није било и да је за програм Локалног економског развоја и просторно планирање издвојено 24,8 милиона динара док је за комуналну делатност изменом планирано 125,7 милиона динара. За локални економски развој издвојено је десет милиона, развој туризма 7,4 милиона, развој пољопривреде 20 милиона, заштиту животне средине три милиона, путну инфаструктуру 182 милиона, предшколско образовање 58 милиона, основно образовање 37,6 милиона, средње образовање 13 милиона, социјалну дечју заштиту 66,8 милиона, примарну здравствену заштиту 8,2 милиона, развој културе 10,8 милиона, развој спорта и омладине 38 милиона и локалну самоуправу 178,8 милиона динара.

Председник Видић посебно се осврнуо на реконструкцију Топличке улице које ће обухватити уређење коловоза и тротоара као и радове на изградњи кишне канализације.

“У сарадњи са Јавним предузећем “Путеви Србије” за потребе побољшања путне инфраструктуре Општини Куршумлија одобрено је 3.000 тона струганог асфалта. Ова количина асфалта према Видићевим речима биће довољна за пресвлачење око седам километара локалних путева на територији куршумлијске општине”, рекао је Видић.

Предлог Одлуке о допунском буџету општине Куршумлија за 2017. годину – Ребаланс I наћи ће се на дневном реду седнице Скупштине општине Куршумлија у понедељак 3. јула 2017. године.