Министар Лончар посетио Дом Здравља у Куршумлији

Министар здравља Златибор Лончар у званичној посети Општини Куршумлија обишао је Дом Здравља, где су га дочекали директорка др Уранија Петровић и председник Општине Куршумлија – Радољуб Видић са својим сарадницима. По завршеном обиласку ове здравствене установе, одржан је састанак са руководством Дома Здравља.

Директорка – др Уранија Петровић захтевала је да Дом Здравља остане самосталан, јер је то од великог значаја за становништво Куршумлије, посебно за људе који живе у удаљеним местима, с обзиром на разуђеност терена од 1000 квадратних километара, да се одобри пријем три лекара и три медицинске сестре, како би била пружена боља здравствена заштита, наглашавајући да је неопходна помоћ Скупштине Општине Куршумлија око доласка лекара специјалиста, као и покривање трошкова за дежурство лекара у Хитној служби.

Министар је изразио задовољство стањем у Дому Здравља, посебно радом Хитне службе и стационара, истичући да је Дом Здравља Куршумлија једини у Србији који има стационарно лечење и да би зато могао да прерасте у болницу. У сваком случају подржао је предложену идеју да Дом Здравља функционише самостално, уз обећање да ће озбиљно размотрити предлог о пријему тражених лекара и медицинских сестара и обезбедити једно возило хитне помоћи, као и рендген апарат.