Најмлађи куршумлиjски глумци извели две представе

Објављени први позиви – десет милиона евра за унапређење инфраструктуре
27. априла 2018.
Куршумлијски гимназијалци на пријему код председника Радољуба Видића
3. маја 2018.

Најмлађи куршумлиjски глумци извели две представе

У сали куршумлијског биоскопа, најмлађи огранак Неформалне групе „Пера Детлић“ (ученици трећег и четвртог разреда основне школе) извели су две представе: „Колачи за рођендан“ и „Школски сан“.

Бројни посетиоци уживали су у предивној глуми наших најмлађих суграђана, које припрема проф. српског језика и књижевности – Милија Јевремовић.Позориште ствара уметност и делује на сва чула. Оплемењује душу.

Много је начина да се деца припреме за посету позоришту. Позоришна уметност нас дотиче, увлачи у своје приче, збуњује, поставља питања, понекад је неугодна, понекад нас развесељава, може да нас очара или да нас подстакне на акцију, али ретко је предвидива.

Може се догодити да изађемо из позоришта, а да наизглед ништа нисмо разумели, мада смо нешто ипак сазнали и доживели. Коначно, у исходу ће доћи до тога да, због оног што је доживљено, ствари почнемо да посматрамо на неки нов и посебан начин.

Доказано је да се дете у ваннаставним активностима потврђује као стваралац, а кроз емотивну ангажованост у драми, касније показује бољи успех у учењу и памћењу, стичући способност флексибилне и стваралачке личности.

Ове занимљиве и модерне приче мали глумци представили су публици убедљиво, доказујући своју креативност и надареност. Уз мале, талентоване слаткише евоцирали смо успомене на школске дане и дечије радости, док смо под окриљем сценске уметности заједно одсањали један прави школски сан.