Наставак активности на побољшању путне инфраструктуре у куршумлијској општини

Изложба o Топличком гвозденом пуку „Књаз Михајло“ историчара Петка Марјановића
9. октобра 2017.
Јесењи карневал куршумлијских малишана
10. октобра 2017.

Наставак активности на побољшању путне инфраструктуре у куршумлијској општини

Ових дана очекује се почетак радова на реконструкцији Топличке улице у куршумлијскм насељу Расадник. Радове на изградњи амосферске канализаије у вредности од 12 милиона динара изводиће ЈПКД “Топлица” док ће радове на уређењу коловоза и тротоара финасирати Путеви Србије у вредности од 35 милона динара, изјавио је Радољуб Видић, председник општине Куршумлија.

Председник Видић истакао је дa je са Министарством привреде започета и реализација пројекта у циљу унапређења локалне и регионалне инфраструктуре те да су у сарадњи са Јавним предузећем за уређивање градског грађевинског земљишта у току радови на следећим пројектима:

Изградња друге фазе локалног пута Пепељевац-Крчмаре-Грабовница-Товрљане на локацији Грабовница у дужини од 300 метара, са уговореном вредношћу радова у износу од 3,3 милиона динара (извођач радова “TRACE PZP” Ниш), где је извршено асфалтирање, а у току је предаја изведених радова кориснику Општини Куршумлија.

Куршумлија велико градилиште

У току је реконструкција локалног пута у селу Кастрат, заселак Илићи и Симовићи – прва фаза у дужини од 480 метра са уговореном вредношћу радова у износу од 5,5 милиона динара (извођач радова “Металпласт-Павловић” Д.О.О. Ђуревац, Блаце). Радови на овој локацији су започети а завршетак се очекује за 20 календарских дана.

Међу 27 улица и прилаза на којима се врше радови, у току прошле недеље извршено је асфалтирање улице: Вукоја Тодоровића у дужини од 140 метара, у износу од 1,4 милиона динара и дела улице Стевана Синђелића, дужине 160 метара у износу од 1,5 милиона динара (извођач радова “MetalacCompany” Д.О.О. Куршумлија).

Радови се изводе и на делу улице Ћирила и Методија и Доктора Мелгарда прилаз 1 лево.