Јесењи карневал куршумлијских малишана

Наставак активности на побољшању путне инфраструктуре у куршумлијској општини
10. октобра 2017.
Малишани из „Сунца“ на пријему код председника Видића
10. октобра 2017.

Јесењи карневал куршумлијских малишана

Прва недеља у октобру, у читавом свету и код нас, посвећена је деци. Овогодишња се одржава под слоганом „Градимо мостове међу генерацијама – за радост сваког детета“, уз квалитетније услове за остваривање права најмлађих.

Обележавање „Дечије недеље“ у Куршумлији отпочело је „Јесењим карневалом“, који традиционално организују представници предшколских установа „Сунце“ и „Чаролија“, шетњом костимираних малишана у центру града.

Полазници дечијих вртића у Куршумлији, у сарадњи са васпитачима и родитељима, данима су израђивали костиме и маске за јесењи дефиле, чиме су показали изузетно интересовање за ову манифестацију.

Сликовито представљајући јесење плодове, у брижљиво израђеним костимима по својој жељи, деца су прошетала од дечијег вртића „Сунце“ до центра града, а затим су осликавали главну улицу у јесењим тоновима и на тај начин окупљеним грађанима показали и ликовно умеће.

Својом лепотом, маштовитошћу и креативношћу скренули су пажњу свих пролазника, мамећи им изразе искреног одушевљења и дивљења.Обележја новог годишњег доба видљива су на сваком кораку: лишће у златним и бакарним нијансама, кестенови, шишарке, жиреви и остали јесењи плодови, а наши малишани су их, као и увек, представили на занимљив и оригиналан начин.