Обележен Дан општине Куршумлија и градска слава Велика Госпојина

Укида се ванредна ситуација за целу територију општине Куршумлија
25. августа 2020.
Градска библиотека и Туристичка организација вас позивају на академски скуп на тему “Немањино наслеђе у Kуршумлији”
7. септембра 2020.

Обележен Дан општине Куршумлија и градска слава Велика Госпојина

На дан Велике Госпојине, 28. августа, у сали СО Куршумлија одржана је свечана седница и додела награда најуспешнијим ученицима и студентима на територији општине Куршумлија, као и привредницима који су помогли у превазилажењу кризе током пандемије корона вируса којима су уручене захвалнице.

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић, заменик председника општине Куршумлија Војимир Чарапић, председник Скупштине општине Куршумлија Дејан Ловић заједно са свештеником цркве Св. Тројица пресекли су славски колач и у традиционалном духу обележили градску славу Велику Госпојину.

Општина Куршумлија наставила је традицију да сваке године на овај дан награди најбоље ученике и студенте и на тај начин им укаже на важност  образовања и њиховог ангажовања. Награде је уручио председник општине Радољуб Видић са жељом да наставе истим путем и теже ка што бољим успесима и циљевима. Награђени „Ђаци генереције“ ученици основних и средњих школа на територији општине Куршумлија су: Неда Радовановић, Стојадиновић Сања, Миљковић Елена, Анђела Вукомановић.

Ученици који су остварили прва три места на Регионалном такмичењу за таленте у организацији Регионалног центра за таленте Ниш су: Ива Вукоичић, Анђела Вукомановић, Ана Видић, Симона Јовановић и Ива Ђорђевић.

Ученици Музичке школе „Корнелије Станковић“ из Прокупља- истурено одељење у Куршумлији и учесници 27. Републичког такмичења из Солфеђа и Теорије музике : Фолић Александра, Милутиновић Марија, Димитријевић Маша, Ристић Тамара, Кузмановић Анђела, Вукајловић Теодора.

Награђени успешни студенти : Богдановић Николија, Радосављевић Јована, Танасковић Сузана, Пантовић Александар, Величковић Александар, Васић Лука, Тодоровић Ивана, Бојовић Никола, Александровић Драгана, Нешић Марија, Нешић Ана, Маричић Никола, Влашковић Ивана, Ђоровић Војин.

У борби са последицама корона вируса најугроженијим суграђанима који су често заборављени и немоћни, помоћ су пружили бројни локални предузетници који су обезбедили пакете основних животних намирница и хигијенских средстава и на тај начин помогли да се тешки моменти што безболније  превазиђу. Општина Куршумлија је уз помоћ пријатеља поделила преко 3000 пакета са жељом да на тај начин помогне својим суграђанима и бар мало им олакшала период борбе са последицама корона вируса. Људска солидарност је сасвим извесно нешто што никога не оставља равнодушним,  наши суграђани су прави пример хуманости и солидарности.

Председник Видић захваливши пријатељима на несебичној помоћи уручио је захвалнице : Вукосављевић Ненад, Полиестер СЗР, Михајловић Драгољуб ПР Консалтант, Наутилус СР, Ексклузив ДОО, ЕСП ЈП ПК Косово Обилић, Владива ДОО, Бамбино Тодоровић Иван, СГВР Илић Драгиша, Универза ДОО, МВ ТИМ ДОО Куршумлија, ДОО Тимор, Монтажа Ђукић Монт ДОО, Стандард Траде ДОО, ПР Пипини ЗР- Стана Ловић, Милетић Славиша, САТ Омладинска задруга, Симпо Шик, Три брата СЗР, СУР Него, Планинка АД, Полидор ДОО, Бравар ДОО, Беопрес ДОО Београд.