Обележен Дан општине Куршумлија и градска слава Велика Госпојина

Народна библиотека Куршумлије позива на Поетски час учесника овогодишњих Драинчевих књижевних сусрета
24. августа 2021.
Јавни конкурс за финансирање пројеката удружења грађана средствима буџета општине Куршумлија за 2021. годину
3. септембра 2021.

Обележен Дан општине Куршумлија и градска слава Велика Госпојина

Дана 28. августа на дан Велике Госпојине, одржана је свечана седница поводом обележавања Дана Општине и градске славе, којој је присуствовао велики број званица, руководство општине, припадници Војске Србије, одборници, чланови Општинског већа, директори јавних предузећа, радници Општинске управе.

Отварајући свечану седницу председник Скупштине општине Куршумлија – Дејан Ловић грађанима Куршумлије и присутним званицама честитао је Дан Општине и градску славу Велику Госпојину, са жељом да буду здрави, срећни и успешни у свему што раде. Присутне је поздравио и председник општине Куршумлија – Радољуб Видић, који је тим поводом, честитао свим Куршумличанима градску славу.

Председник Видић, заменик председника општине Војимир Чарапић, председник Скупштине општине Куршумлија – Дејан Ловић и заменик председника Скупштине Филип Филиповић са свештеником цркве Свете Тројице, пресекли су славски колач, обележавајући овај свети дан у традиционалном духу.

Тим поводом, председник Видић, наградио је и ђаке генерација, ученике основних и средњих школа који су постигли запажене резултате у протеклом периоду, као и најбоље спортисте наглашавајући да је овај гест само мали знак пажње за досадашњи труд и ангажовање ових младих људи.

Награђени „Ђаци генерације“ за школску 2020/2021. годину : Јана Драговић , Мијат Савићевић, Арсеније Смиљковић, Ива Вукоичић и Михајло Милошевић.

Награђени ученици који су освојили прва три места на републичким такмичењима: Тамара Пећаранин ,Сара Минић, Мијат Савићевић и Милена Вучковић.

Награђени ученици Музичке школе „Корнелије Станковић“ из Прокупља – истурено одељење у Куршумлији и учесници међународног такмичења музичке школе и 26. интернационалне манифестације „Дани хармонике“: Илија Новаковић, Павле Радосављевић, Тамара Ристић и Марија Милутиновић.

Видић је наградио и чланове екипе “Атомски мрави” који су освојили златну медаљу за освојено прво место на спортским играма младих Међународно финале – 2021. у Сплиту: Миленковић Никола, Ловић Никола, Милутиновић Ђорђе, Јоксимовић Огњен, Тодоровић Новак, Ристић Вељко, Ристић Милица, Гојковић Андријана и Јевремовић Меланија са пратиоцима : Кеча Душаном и Јевремовић Бојаном.

Награђени су и чланови екипе „Атомски мравци“ за освојено друго место на спортским игарама младих на Међународном финалу у Сплиту: Васиљевић Тадија, Васиљевић Илија, Радивојевић Валентина, Миловановић Милица, Илић Бошко, Илић Ђорђе, Радовановић Вукадин, Спасић Ана и Алексић Вукашин са пратиоцима :Васиљевић Драгицом и Радивојевић Бојаном.

Председник је наградио и чланове одбојкашке екипе „Атомски мрави“ за освојено треће место на спортским игарама младих Међународно финале – 2021. у Сплиту: Маринковић Тамару и Стевић Теодору.

Поводом Дана општине награђени су и најбољи куршумлијски студенти: Никола Бојовић , Богдановић Николија , Танасковић Сузана , Величковић Александар, Васић Лука , Александровић Драгана, Нешић Марија , Нешић Ана , Маричић Никола , Влашковић Ивана и Ђоровић Војин , док је посебну захвалницу Општина Куршумлија доделила Петру Живковићу, медицинском техничару за несебично пожртвовање коју је показао приликом спасавања деце на туристичком путовању.