Отворено Јединствено управно место у Куршумлији

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и председник општине Куршумлија Радољуб Видић отворили су Јединствено управно место (ЈУМ) у згради Општине где ће грађани моћи све послове да обаве на једном месту. Јединстевно управно место у Куршумлији има 13 шалтера: шалтер Поште, два шалтера за Локалну пореску администрацију, шалтер за грађанска стања и јавне службе, шалтер за уверења, обједињену процедуру, борачко-инвалидску заштиту, дечију заштиту, черити шалтера намењена матичној служби и шалтер експедиције.

Куршумлија је за овај пројекат добила новчана средства на конкурсу Министарства државне управе и локалне самоуправе са циљем да грађанима омогући  квалитетнију услугу, уштеди њихово време а запосленима пружи боље и ефикасније услове за рад. Министарка Обрадовић позвала је становнике општине Куршумлије да своје захтеве подносе у просторијама ЈУМ, у којима ће их запослени уверити да локална администрација постаје њихов сервис.

Захваливши Министарству државне управе и локалне самоуправе и министарки Обрадовић председник општине Куршумлија Радољуб Видић, рекао је да ће Јединствено управно место у нашој општини омогућити грађанима квалитетнију и бољу услугу наглашавајући да ће своје послове сада моћи да заврше на једном месту.

Министарка за државну управу и локалну самоуправу Марија Обрадовић, честитала је руководству локалне самоуправе и запосленима у Општинској управи на капацитету и снази да успоставе ЈУМ  и изразила наду да ће се обим услуга које пружају грађанима сваким даном проширивати.

ЈУМ је до сада отворено у Лазаревцу, Шапцу, Житишту, Смедеревској Паланци, Белој Паланци, Сомбору, Крушевцу, Власотинцу, Ужицу, Горњем Милановцу, Рачи, Пироту и Куршумлији, а до краја године се отвора у Старој Пазови. Општине Параћин, Топола и Косјерић које су потписале уговоре почетком децембра о успостављању ЈУМ, наредне године ће бити отворена.

Обраћање министарке државне управе и локалне самоуправе Марије Обрадовић и председника општине Куршумлија Радољуба Видића – видео клип: