Породица Петровић из Куршумлије добила кућу

На конкурсу Министарства за бригу о селу, којим су предвиђена бесповратна средства младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота, за куповину сеоске куће са окућницом максималне вредности 1.200.000,00 динара, прва породица из Куршумлије која је добила кућу је породица Петровић.

Породица Петровић је 3. децембра у Палати Србије потписала тројни уговор, који је потписао министар Милан Кркобабић, а у име Општине Куршумлија, по овлашћењу председника општине Војимира Чарапића, уговор је потписао повереник за избеглице и миграције Игор Радуновић.

Петровићи су једна од неколико породица из Куршумлије које су конкурисале и надамо се да ће и остале породице ускоро потписати уговоре о додели бесповратних средстава. Министар Кркобабић је за следећу годину најавио значајно повећање средстава за реализацију овог пројекта. Овај пројекат је јасан показатељ решености Владе Републике Србије да помогне оне који желе да живе на селу, а општина Куршумлија ће се потрудити да помогне у реализацији. С обзиром да у нашим селима постоји много кућа у којима нико не живи и окућница које се не одржавају, сматрамо да ће овај пројекат помоћи очувању, а надамо се и унапређењу живота у нашим селима. Можемо се похвалити изузетном сарадњом са Министарством за бригу о селу, које се труди да олакша живот наших суграђана који живе у сеоским срединама.