Позив незапосленим лицима расељених са Косова и Метохије за пријаву учешћа у програму обуке за подршку самозапошљавању

Продужетак рока за пријављивање за жене из руралних подручја на бесплатну обуку о предузетничким и дигиталним вештинама
15. јануара 2019.
Рани јавни увид поводом израде Плана детаљне регулације „привредних делатности – стара задруга“ на подручју КО Куршумлија
4. фебруара 2019.

Позив незапосленим лицима расељених са Косова и Метохије за пријаву учешћа у програму обуке за подршку самозапошљавању

Општина Куршумлија и удружење грађана “Едукациони центар” из Лесковца у партнерству са општином Врњачка Бања а уз подршку Делегације Европске уније у Србији и Комесаријата за избеглице и миграције расписују јавни позив намењен незапосленим лицима из редова расељених лица са Косова и Метохије, повратника из поступка реадмисије и припадницима рањивих група настањених на територији општине Куршумлија за пријаву учешћа у програму обуке за подршку самозапошљавању у склопу пројекта „Друга генерација“.

Јавним позивом је предвиђено да програм обуке траје месец дана почевши од 15/02/2019 године, а полазницима је обезбеђен сав радни материјал и стручно вођење кроз процес планирања пословне идеје. Успешно савладана обука је предуслов за учешће у програму подршке за самозапошљавање у виду бесповратних грантова у виду опреме за пословање.

Предност за учешће у Програму обуке по овом Јавном позиву имају млади до 30 година, са посебним фокусом на оне који немају завршену основну или средњу школу.  Предност ће се обезбедити кроз бодовање приликом селекције кандидата.

Циљ спровођења обуке по овом Јавном позиву је стицање знања и вештина потребних ради успостављања и вођења сопственог посла кроз занатску или предузетничку делатност.

Додатне информације по овом Јавном позиву могу се добити у Едукационом центру на бројеве телефона: 016/215413, 027/381402 или у канцеларији локалног повереника Комесаријата за избеглице и миграције у Куршумлији.

Аплицирање за конкурс се врши попуњавањем пријаве за обуку, које се предају у канцеларији локалног повереника Комесаријата за избеглице и миграције у Куршумлији у улици Топличка 1, најкасније до краја радног времена 01/02/2019 године.