Председник Видић наградио најуспешније куршумлијске студенте

Представљамо вам плесни клуб РАГНАРОК из Куршумлије
13. јула 2017.
Миљан Радосављевић нови вршилац дужности начелника Општинске управе општине Куршумлија
16. јула 2017.

Председник Видић наградио најуспешније куршумлијске студенте

На основу Одлуке Општинског већа општине Куршумлија о додели награда најуспешнијим студентима са територије општине Куршумлија, председник општине Куршумлија – Радољуб Видић организовао је пријем за групу најбољих куршумлијских студената похваливиши њихов рад и досадашње резултате.

Видић је том приликом указао на важност образовања наглашавајући да је овај гест само мали знак пажње за досадашњи труд и ангажовање ових младих људи.

“Поред стипендија које финансирамо из општинског буџета ученицима и студентима на основу материјалних кријетијума, већ трећу годину за редом награђујемо и најбоље студенте из наше општине који су постигли изузетне резултате у току студирања новчаним наградама од 40 хиљада динара“, изјавио је Видић.

Том приликом Видић је додао да га радује податак да се већ пар година уназад стиденти одазивају јавном позиву у великом броју, и да му је жеља да и у наредном пероду наставе да постижу овако добре резултате, како на пословном тако и на приватном плану. Указавши на веома тешку економску ситуацију у граду посебно када је реч о запошљавању Видић је рекао да ће и у наступајућем периоду Општина наставити да награђује овако вредне младе људе те да ће настојати да им након завршених студија омогући стручну праксу како би своја теоријска знања могли и практично да примене.

“Највећи проблем куршумлијске општине је велика стопа незапослености. Иако је тешка финансијска ситуација у целом друштву, настојаћемо да омогућимо боље услове за запошљавање младих, покренемо куршумлијску привреду и отворимо нова радна места. Очекујем да Куршумлијска Бања проради и да приватан сектор ојача“, рекао је Видић.

Александар Величковић – студент Технолошког факултета у Нишу са просеком 9,72 захваливши председнику Видићу на овом гесту истакао је да му награда много значи и да ће убудуће наставити да постиже овако добре резултате .

„Када неко препозна ваш труд и рад то вам даје додатну снагу и мотивацију да наставите даље. Захваљујем председинку Видићу на данашњем гесту, а велику захвалност дугујем и својој породици која је увек уз мене што ми много значи како за досадашњи тако и за будући рад. Иначе, ово је трећи пут да добијам награду коју Општина Куршумлија обезбеђује“, истакао је Александар.

Најуспешнији куршумлијски студенти који су добили награде су: Бојовић Никола, Кузмановић Даница, Петровић Тамара, Раковић Анђелка, Томић Мирољуб, Николић Никола, Величковић Александар, Мартиненко Анастасија, Арсенијевић Мирјана, Арсенијевић Александра, Арсенијевић Бојана, Арсенијевић Арсеније, Милошевоћ Стефан.