Predsednik Vidić nagradio najuspešnije kuršumlijske studente

Predstavljamo vam plesni klub RAGNAROK iz Kuršumlije
13. jula 2017.
Miljan Radosavljević novi vršilac dužnosti načelnika Opštinske uprave opštine Kuršumlija
16. jula 2017.

Predsednik Vidić nagradio najuspešnije kuršumlijske studente

Na osnovu Odluke Opštinskog veća opštine Kuršumlija o dodeli nagrada najuspešnijim studentima sa teritorije opštine Kuršumlija, predsednik opštine Kuršumlija – Radoljub Vidić organizovao je prijem za grupu najboljih kuršumlijskih studenata pohvaliviši njihov rad i dosadašnje rezultate.

Vidić je tom prilikom ukazao na važnost obrazovanja naglašavajući da je ovaj gest samo mali znak pažnje za dosadašnji trud i angažovanje ovih mladih ljudi.

“Pored stipendija koje finansiramo iz opštinskog budžeta učenicima i studentima na osnovu materijalnih krijetijuma, već treću godinu za redom nagrađujemo i najbolje studente iz naše opštine koji su postigli izuzetne rezultate u toku studiranja novčanim nagradama od 40 hiljada dinara“, izjavio je Vidić.

Tom prilikom Vidić je dodao da ga raduje podatak da se već par godina unazad stidenti odazivaju javnom pozivu u velikom broju, i da mu je želja da i u narednom perodu nastave da postižu ovako dobre rezultate, kako na poslovnom tako i na privatnom planu. Ukazavši na veoma tešku ekonomsku situaciju u gradu posebno kada je reč o zapošljavanju Vidić je rekao da će i u nastupajućem periodu Opština nastaviti da nagrađuje ovako vredne mlade ljude te da će nastojati da im nakon završenih studija omogući stručnu praksu kako bi svoja teorijska znanja mogli i praktično da primene.

“Najveći problem kuršumlijske opštine je velika stopa nezaposlenosti. Iako je teška finansijska situacija u celom društvu, nastojaćemo da omogućimo bolje uslove za zapošljavanje mladih, pokrenemo kuršumlijsku privredu i otvorimo nova radna mesta. Očekujem da Kuršumlijska Banja proradi i da privatan sektor ojača“, rekao je Vidić.

Aleksandar Veličković – student Tehnološkog fakulteta u Nišu sa prosekom 9,72 zahvalivši predsedniku Vidiću na ovom gestu istakao je da mu nagrada mnogo znači i da će ubuduće nastaviti da postiže ovako dobre rezultate .

„Kada neko prepozna vaš trud i rad to vam daje dodatnu snagu i motivaciju da nastavite dalje. Zahvaljujem predsedinku Vidiću na današnjem gestu, a veliku zahvalnost dugujem i svojoj porodici koja je uvek uz mene što mi mnogo znači kako za dosadašnji tako i za budući rad. Inače, ovo je treći put da dobijam nagradu koju Opština Kuršumlija obezbeđuje“, istakao je Aleksandar.

Najuspešniji kuršumlijski studenti koji su dobili nagrade su: Bojović Nikola, Kuzmanović Danica, Petrović Tamara, Raković Anđelka, Tomić Miroljub, Nikolić Nikola, Veličković Aleksandar, Martinenko Anastasija, Arsenijević Mirjana, Arsenijević Aleksandra, Arsenijević Bojana, Arsenijević Arsenije, Miloševoć Stefan.