Промоција општине Куршумлија на Сајму Етно хране и пића у Београду

Народна библиотека приређује наградно такмичење у познавању књижевног дела Иве Андрића, обезбеђене вредне награде
25. новембра 2021.
МИНИБУСЕВИ ЗА 479 СЕЛА: Завршен конкурс Министарства за бригу о селу, Куршумлија прва на листи
30. новембра 2021.

Промоција општине Куршумлија на Сајму Етно хране и пића у Београду

У Београду се одржава 15. Сајам Етно хране и пића, на Београдском сајму. Специфичност овогодишњег сајма јесте то да ће, у организацији Кабинета министра Тончева, по први пут заједнички наступити представници недовољно развијених општина које се углавном налазе у здравим и еколошки сачуваним срединама, међу којима је и Општина Куршумлија.

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за развој недовољно развијених општина Новица Тончев отворио је традиционални, 15. сајам етно хране и пића, на коме ће од 25. до 28. новембра, више од 300 излагача представити све оно по чему је Србија у овој области позната широм света. Тончев је истакао да су ови јединствени производи, на неки начин, и лична карта наше земље, наше културе.

Од четвртка 25. новембра 2021. године посетиоци сајма су у прилици да осетите укусе и мирисе домаћих производа из читаве Србије, Републике Српске и Румуније. Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина.

Циљ је утемељење робне марке етно производа, односно брендирање традиционалних производа.

Општина Куршумлија у сарадњи са Туристичком организацијом на Сајму Етно хране и пића представља традиционалне производе нашег краја који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде. На штанду општине Куршумлија можете пронаћи производе удружења Етно радионица Куршумлија, „Вредне руке“ Куршумлија, Етно село  „Милановић“, ПГ „Николић“, ПГ „Алексић“, Пролом вода.