МИНИБУСЕВИ ЗА 479 СЕЛА: Завршен конкурс Министарства за бригу о селу, Куршумлија прва на листи

Промоција општине Куршумлија на Сајму Етно хране и пића у Београду
26. новембра 2021.
Обавештење о расписивању републичког референдума ради потврђивања акта о промени Устава, позивају се грађани да изврше увид у бирачки списак
3. децембра 2021.

МИНИБУСЕВИ ЗА 479 СЕЛА: Завршен конкурс Министарства за бригу о селу, Куршумлија прва на листи

Комисија за доделу бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва на територији Републике Србије данас је завршила посао.

Према речима Милана Кркобабића, министра за бригу о селу, минибусеви купљени овим новцем служиће искључиво за потребе превоза сеоског становништва из једног села у друго или из села у градско седиште. Како каже, средства од 120 милиона динара расподељена су на 18 локалних самоуправа, чиме ће се допринети решавању проблема превоза у чак 479 села широм Србије, а користиће га недељно чак 17.000-18.000 путника.

Комисија, на челу са председником, деканом саобраћајног факултета проф. др Небојшом Бојовићем и замеником, продеканом за научно-истраживачки рад проф. др Далибором Пешићем оцењивала је 81 пристиглу пријаву која је испунила услове.

У одлучивању се водило рачуна о најугроженијим подручјима Србије, па тако 13 од 18 јединица локалних самоуправа које су добиле средства припадају најнеразвијенијим подручјима. Прва на листи је Куршумлија, а затим следе Босилеград, Трговиште, Црна Трава, Гаџин Хан, Лебане и друга. Конкурс је трајао до 3. септембра ове године, подносиоци пријаве на јавни конкурс биле су јединице локалне самоуправе са читаве територије Републике Србије, а максималан износ по једној пријави је седам милиона динара.

Извор: novosti.rs