Штаб за ванредне ситуације општине Куршумлија донео нове наредбе којима се уређује функционисање привреднх субјеката

Обавештење за привредне субјекте: Дозволе за кретање у времену од 20 до 05 часова издаје Министарство унутрашњих послова
20. марта 2020.
Списак малопродајних објеката у Куршумлији који ће радити недељом од 04 до 07 часова за снабдевање старијих од 65 година
21. марта 2020.

Штаб за ванредне ситуације општине Куршумлија донео нове наредбе којима се уређује функционисање привреднх субјеката

Општински штаб за ванредне ситуације општине Куршумлија дана 20. марта 2020. године донео је нове наредбе којима се ближе уређује функционисање привреднх субјеката на територији општине Куршумлија.

Налаже се спровођење наредбе за поштовање прописане забране обавезног придржавања безбедне удаљености између лица не мањој од 2 метра, испред објеката јавних установа, поште, банки, као и испред продавница, апотека и осталих објеката у граду. Градским и општинским инспекцијским органима је наложено вршење појачане контроле поштовања ове забране, по потреби и уз асистенцију припадника Полицијске станице.

Радно време са потрошачима у малопродајним објектима током трајања ванредног стања ограничено је на:

  • Понедељак – субота од 07.00 до 18.00 часова
  • Недељом од 08.00 до 18.00 часова
  • Недељом од 04.00 до 07.00 часова искључиво за грађане старије од 65 година.

Рад логистичких центара и снабдевање објеката може да се обавља целодневно у складу са процедурама које дефинишу кретање лица и посебне радне налоге за запослена лица.

Трговац може, у складу са наведеном наредбом да самостално одреди радно време у наведеним временским интервалима.

Број потрошача у малопродајним објектима може бити у односу – један потрошач на четири квадратна метра уз поштовање општих мера превенције и физичке удаљености (у складу са Закључком Владе Републике Србије од 17. марта 2020. године).

У складу са препорукама надлежних епидемиолога и зрдавствених радника, није потребно да здраве особе носе заштитне маске и хигијенске рукавице.