Štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija doneo nove naredbe kojima se uređuje funkcionisanje privrednh subjekata

Obaveštenje za privredne subjekte: Dozvole za kretanje u vremenu od 20 do 05 časova izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova
20. marta 2020.
Spisak maloprodajnih objekata u Kuršumliji koji će raditi nedeljom od 04 do 07 časova za snabdevanje starijih od 65 godina
21. marta 2020.
Prikaži sve

Štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija doneo nove naredbe kojima se uređuje funkcionisanje privrednh subjekata

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kuršumlija dana 20. marta 2020. godine doneo je nove naredbe kojima se bliže uređuje funkcionisanje privrednh subjekata na teritoriji opštine Kuršumlija.

Nalaže se sprovođenje naredbe za poštovanje propisane zabrane obaveznog pridržavanja bezbedne udaljenosti između lica ne manjoj od 2 metra, ispred objekata javnih ustanova, pošte, banki, kao i ispred prodavnica, apoteka i ostalih objekata u gradu. Gradskim i opštinskim inspekcijskim organima je naloženo vršenje pojačane kontrole poštovanja ove zabrane, po potrebi i uz asistenciju pripadnika Policijske stanice.

Radno vreme sa potrošačima u maloprodajnim objektima tokom trajanja vanrednog stanja ograničeno je na:

  • Ponedeljak – subota od 07.00 do 18.00 časova
  • Nedeljom od 08.00 do 18.00 časova
  • Nedeljom od 04.00 do 07.00 časova isključivo za građane starije od 65 godina.

Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Trgovac može, u skladu sa navedenom naredbom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima.

Broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti u odnosu – jedan potrošač na četiri kvadratna metra uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti (u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije od 17. marta 2020. godine).

U skladu sa preporukama nadležnih epidemiologa i zrdavstvenih radnika, nije potrebno da zdrave osobe nose zaštitne maske i higijenske rukavice.