За бољу безбедност куршумлијских малишана у саобраћају

Обавештење о измирењу пореских обавеза и репрограму дуга
14. новембра 2016.
Премијер Србије Александар Вучић у посети куршумлијској општини
19. новембра 2016.

За бољу безбедност куршумлијских малишана у саобраћају

Општина Куршумлија, Дирекција за изградњу и Агенција за безбедност саобраћаја ових дана у куршумлијским основним школама “Дринка Павловић” и “Милоје Закић” успешно је реализовала акцију усмерену ка безбедности деце у саобраћају и ширењу саобраћајне културе.

img_0160

На забаван и шаљив начин, полазници првог разреда Основне школе “Милоје Закић”, имали су прилику да стекну нова сазнања и правила понашања у саобраћају на едукативном часу, којем је присуствовао и председник општине Куршумлија Радољуб Видић.

img_0170

“Како се крећемо улицама које нису добро осветљене?”, “Да ли увек прелазимо улицу када нам се укључи зелено светло на семафору?”, “Када прелазимо коловоз на пешачком прелазу?” – само су нека од питања на која су знатижељни малишани добијали и давали занимљиве одговоре.

img_0173

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић поводом безбедности најмлађих суграђана истакао је да брига о деци најважнији задатак нас одраслих.

– Овом акцијом желели смо да ученицима првог разреда укажемо на правила понашања у сабораћају, како би што безбедније одлазили и враћали се из школе, апелујући на несавесне возаче да прилагоде брзину кретања поред школа и вртића, истакао је Видић.

 

Малишане првог разреда Основне школе “Милоје Закић”, као и ученике из подујевске школе поздравио је и Небојша Јовић, заменик председника општине Куршумлија, који је тим поводм изјавио да су деца најважнији али и најрањивији учесници у саобраћају, те да се ширење саобраћајне културе учи од малих ногу.

img_0228

У оквиру ове акције представници локалне самоуправе куршумлијским малишанима поделили су рефлектујуће прслуке и едукативне књиге “Пажљивкова правила у саобраћају”, са поруком да буду добри ђаци, поштују правила понашања у саобраћају која су научили и свакодневно носе прслуке.

img_0239