Општина Куршумлија чланица друге Туристичке регије у Србији

У Куршумлији повећан број новорођенчади
19. новембра 2021.
Јавна расправа о Нацрту Oдлуке о буџету општине Куршумлија за 2022. годину
19. новембра 2021.

Општина Куршумлија чланица друге Туристичке регије у Србији

У складу са Националном стратегијом развоја туризма за период до 2025. године, формирана је друга Туристичка регија у Републици Србији и то Туристичка организација регије Копаоник. Регију чини шест општина поткопаоничке регије: Рашка, Врњачка Бања, Брус, Александровац, Блаце и Куршумлија.

У четвртак, 18. новембра у оквиру радне посете Луковској Бањи, одржан је радни састанак на ком су присуствовали представници градова и општина оснивача Туристичке организације регије Копаоник,  и изнели своје планове и предлоге промоције и начин функционисања у наредном периоду. , али и реализације бројних пројеката.

У име Општине Куршумлија члановима Туристичке организације регије Копаоник се обратио Председник Општине Куршумлија, Војимир Чарапић, који је истакао да га радује чињеница да у оквиру Туристичке организације регије Копаоник важну улогу има и Општина Куршумлија, с обзиром на значајан туристички промет који остварују наше бање и споменик природе Ђавоља варош, као и Прве задужбине Стефана Немање који су значајни носиоци културно –историјског туризма.

У прилог томе говори и чињеница да је Општина Куршумлија од августа месеца ове године и званично добила категорију туристичког места, тако да туризам из године у годину, представља важну привредну грану наше општине.

Председник Општине Куршумлија Војимир Чарапић изразио је велико задовољство због формирања ТО регије Копаоник, и могућности да заједно са нашим пријатељима из Врњачке бање, Рашке, Бруса, Александровца и Блаца у наступајућем периоду, активно радимо на унапређењу развоја туризма Регије Копаоник, како на домаћем али и иностраном тржишту.

Представници ТОРК-а заједно са домаћинима из Општине Куршумлија обишли су недавно отворен хотел „Бела Јела“ у Луковсој бањи, који је у категорији 4*, и располаже са капацитетом од око 200 лежајева.

За све чланове Регије значај је исти, што гарантује квалитетну сарадњу и популаризацију туризма, јер су регионална повезивања најбољи пут да се искористе сви туристички потенцијали наше земље.

Туристичка организација регије Копаоник обједињује понуду планинског, бањског, винског и културно-историјског туризма.

Копаоник, Врњачка, Луковска и Пролом Бања, Александровачка жупа, средњовековни манастири, Ђавоља Варош. Јединственом понудом убудуће би туристе требало да привлачи новооснована регионална туристичка организација.