Штаб за ванредне ситуације: Вртић Сунце да пошаље испомоћ Дому здравља у људству, обавезно тестирање геронто домаћица

Препорука о организацији рада малопродајних објеката у петак 10. априла у Куршумлији
10. априла 2020.
Извештај полицијске станице у Куршумлији о предузетим мерама на подручју општине због повреда прописаних мера за време ванредног стања
14. априла 2020.

Штаб за ванредне ситуације: Вртић Сунце да пошаље испомоћ Дому здравља у људству, обавезно тестирање геронто домаћица

Општински штаб за ванредне ситуације општине Куршумлија на седници одржаној дана 14.04.2020. године донео је наредбу којом се налаже предшколској установи „Сунце“ у Куршумлији да упути раднике на пословима хигијеничара и возача, на испомоћ код послодавца Дома здраља у Куршумлији, за период трајања ванредног стања проглашеног на територији Републике Србије.

Такође, на истој седници донета је наредба којом се налаже Дому здравља у Куршумлији да изврши тестирање на корона вирус – Covid 19 геронто домаћица, које у оквиру Удружења особа са инвалидитетом из Куршумлије пружају помоћ старим лицима и особама са инвалидитетом, при обављању свакодневних животних активности: набавке намирница, хигијене куће и стана, помоћ при шетњи и одвођење код лекара.

Удружење особа са инвалидитетом из Куршумлије се обавезује да Дому здравља у Куршумлији у што краћем року достави списак геронто домаћица за потребе требовања тестова.

Општински штаб за ванредне ситуације ће званичне податке о броју заражених вирусом Covid 19 на територији општине Куршумлија, објављивати у 17.00 часова на званичном сајту и друштвеним мрежама општине Куршумлија, као и све остале актуелне податке везане за активности током ванредног стања.