Успешно одржан „Златни котлић“ у Куршумлији

ЈПКД Топлица наставља са радовима на обезбеђивању објеката због клизишта у насељу Болнички поток
31. августа 2017.
„Ветар судбине“ Мицка Аћимовића
31. августа 2017.

Успешно одржан „Златни котлић“ у Куршумлији

Поводом обележавања Дана општине Куршумлија и градске славе “Велика Госпојина” по први пут, на Топличком кеју, организовано је такмичење у припремању рибље чорбе „Златни котлић 2017.“, од стране Удружења спортских риболоваца Куршумлије и Туристичке организације општине Куршумлија.

На поменутом такмичењу учествовало је десет екипа (седам из Куршумлије и по једна из Прокупља, Блаца и Златара). Ван конкуренције учествовала је екипа кулинара из средње школе. Председник Удружења риболоваца Куршумлија Драган Мијајловић нагласио је да је најважније да ова лепа манифестација прерасте у традицију, честитао најбољима и истакaвши тим поводом да су сви победници.

Према оцени стручног жирија екипа „Боровњак“ из Куршумлије била је убедљиво најбоља и освојила „Златни котлић 2017“. Друго место припало је „Мераклијама“ из Прокупља, а треће „Бољитку“ из Куршумлије. Специјалном наградом нагађени су и ученицима Економске школе смер – Кулинарски техничар.

За освојено прво место најбољи су добили пехар, котлић од 12 литара и ваучер АД „Планинка“, за друго место котлић од 12 литара а за треће котлић од 8 литара.

Сви такмичари риболовци показали су врхунско умеће у приремању рибље чорбе. Мале тајне великих мајстора сачували су златни котлићи, док су дегустатори уживали у здравим залогајима и префињеном укусу. Чуване риболовачке приче употпуниле су овај спортски догађај и заједнички боравак на води, које ће се препричавати до неког новог дружења на Топлици.