„Ветар судбине“ Мицка Аћимовића

Успешно одржан „Златни котлић“ у Куршумлији
31. августа 2017.
Обележен Дан општине Куршумлија и градска слава Велика Госпојина
31. августа 2017.

„Ветар судбине“ Мицка Аћимовића

У склопу куршумлијског Културног лета Народна библиотека организовала је поетско – музичко вече Мирослава Мицка Аћимовића и композитора Радета Вучковића, у препуној сали СО-е Куршумлија, где је одржано представљање најновије збирке песама „Ветар судбине“.

Реч је о лирској поезији, готово опипљиве чулности и осећајности, у којој се као главни мотиви издвајају: љубав, пријатељство, растанци, усхићења, патња, радост и туга, кише и снегови, додири, уздаси, мириси, носталгија за завичајем…

Аћимовић Михајла Мирослав рођен је 1950. године у Куршумлији, где и живи. Отац је синова – Давора и Марка и дека унука – Вељка и Димитрија. Како сам истиче, поезијом се бави сасвим случајно, а „Ветар судбине“ је његова трећа збирка. Завичајни песник Мицко Аћимовић, музичка легенда Раде Вучковић и директор Народне библиотеке Небојша Гашић приредили су Куршумличанима вече за памћење, прави музички и поетски спектакл. Одушевљени посетиоци у дугом низу чекали су свој ред за нову књигу и искрен разговор са својим суграђанима – уметницима.

„Сећања зову, враћам се сутра. Ујутру рано, кад зора руди. Да видим моје и свежа јутра и чујем петла како ме буди“…